Európai tematikus évek

Az Európai Bizottság minden évben meghirdet egy úgynevezett tematikus európai évet. A tematikus évek célja, hogy évről évre, Európát érintő fontos témákra irányítsa az európai polgárok figyelmét. Ügynökségünk két tematikus év magyarországi kampányának lebonyolításában is közreműködött.

Megbízó: Media Consulta


2013 a Polgárok európai éve volt, míg 2015 a Fejlesztés európai éve.

A 2013-as tematikus év célja az volt, hogy az uniós polgárság biztosította jogokat népszerűsítse. Az Év nagykövetei voltak: Lackfi János, író, költő, műfordító, Polgár Judit, nemzetközi sakknagymester, női világelső, olimpiai bajnok és Kárász Róbert, televíziós újságíró.

A 2015-ös Fejlesztés európai éve volt az első európai év, melynek középpontjában nem egy uniós szakpolitika, hanem az Unió külső tevékenysége állt. A tematikus év fő célkitűzése az volt, hogy felhívja a figyelmet az EU globális felelősségvállalására, arra, hogy a határain kívüli fejlődő országokat és régiókat hogyan támogatja.

Az Évhez olyan hírességek adták a nevüket, mint Sena Dagadu, az Irie Maffia énekesnője, Al Ghaoui Hesna, riporter, külpolitikai újságíró és Härtlein Károly, a Budapesti Műszaki Egyetem Kísérleti Fizika Tanszékének tanára, a Brutális fizika című ismeretterjesztő sorozat szakértője.

A hazai eseményeket Magyarország Külügyminisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete koordinálta. A kampányok magyarországi kommunikációjáért – a Külügyminisztériummal és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletével együttműködésben – mi voltunk felelősek.

Feladat A tematikus évek folyamán számos sajtóközleményt állítottunk össze, médiapartnerségeket alakítottunk ki, valamint számos rendezvényszervezési feladatért is mi voltunk felelősek. A mi feladatkörünk közé tartozott a nagykövetek felkérése, valamint a velük történő folyamatos kapcsolattartás.

Egyéb munkáink

Nézz bele hasonló munkáinkba

Európa-napi utcafesztivál, Budapest

Egyéb

GANT

Egyéb

HuGBC

Egyéb

Mi vagyunk Európa!

Egyéb