Diák rEPorters

Az Európai Parlament támogatásával a Prime Time Marketing Kft. országos pályázatot hirdetett minden olyan középiskolás diák, iskolarádió-, és iskolaújság szerkesztő számára, akit érdekel a média és szívesen formálná társai véleményét az Európai Unióról.

Megbízó: Európai Parlament


A kétfordulós verseny első fordulójában a pályázóknak egy olyan, az Európai Parlament által is tárgyalt témát kellett feldolgozniuk, ami közvetlenül érinti vagy érdekli az iskola többi diákját.

A versenyre jelentkező több mint 30 csapat közül a zsűri hét győztes csapatot választott ki régiós szinten. A nyertes csapatok részt vehettek egy háromnapos budapesti médiatréningen, ahol elméleti és gyakorlati tudást egyaránt elsajátíthattak a szakma nagyjaitól. A tréning folyamán a diákok a szakma nagyjaitól nyerhettek betekintést a médiaszakmába. A televíziózás rejtelmeiről például D. Tóth András, az RTL Klub munkatársa, a rádiózásról Náray Balázs, az MR1 Kossuth Rádió szerkesztő-műsorvezetője, az online újságírásról pedig Halmos Máté, az Index újságírója tartott interaktív előadást a diákoknak.

A verseny 2016-ban is folytatódott: a 7 csapat iskolájában iskolanapokat szerveztünk, a fő nyereményért versenyző győztes csapat nyereménye pedig egy brüsszeli utazás volt.

Feladat Ügynökségünk volt a felelős a pályázat megírásáért, meghirdetésért és a tréning megszervezéséért.

Egyéb munkáink

Nézz bele hasonló munkáinkba

Wines in Hungary

Rendezvények

Európa Pont

Kommunikáció

GANT

Egyéb

Európai gondolkodók programsorozat

Rendezvények